Vilken fredag kväll.

Det är fredag, klockan är 22:15 och vad gör jag, jo jag pluggar. Det känns ju  sådär att spendera fredag kvällen med plugg men vad ska man göra? 

Dagen har i alla fall spenderats här ute på Flyinge med unghästar, ridning och missande av eftermiddagstalltjänst. Det sistnämnda var dock inte meningen då jag trodde vi började tre som vi gör alla andra gånger förutom idag. Men ja, det verkade gå bra i alla fall.

Nu ska jag återgå till mitt pluggande.

Dag 20 - B - C - D - Stor Häst

B-PONNY
Årets Svenska Mästare säljes!. Hästar säljes
Årets Svenska Mästare säljes!. Hästar säljes
Årets Svenska Mästare säljes!. Hästar säljes
Typ: B -  Inriktning: Hoppning -  Kön: Sto -  Födelseår: 1997
Namn: Törnblommesländan
Svensk mästare inomhus 2010 på Strömsholm. Sländan är en outstanding ponny med super hoppteknik o mycket välriden. Flera mästerskapsmedaljer med olika ryttare. En frisk o skadefri ponny som vet.besiktigades UA 13 dec-10 på klinik. Hon är så trevlig att ha med på tävling o snäll i all hantering. A1-försäkrad i Agria. Söker nu en ny ryttare som vill få en härlig tävlingskompis och samtidigt ligga på topp inom ponnyhoppning. Står ut i mängden både genom sin överlägsenhet hoppmässigt och att hon är en så vacker ponny. Finns i Stockholm. Välkommen att ringa! Film http://www.youtube.com/watch?v=twqNhY2bmiwm:
MSV B Hoppning
Pris 250 000 kr

C-PONNY
Elitponny. Hästar säljes
Typ: C -  Inriktning: Hoppning -  Kön: Valack -  Födelseår: 1999
Namn: Lighthouse Point
"Blixten" är e. Dito-Tammerfors xx, fux vhip 136 cm, snäll och lätthanterlig ponny med stor kapacitet. Segrar och placeringar upp i Msv B hoppning. Felfri i 19 av de tjugo sista hoppningarna.
Välriden på backen och okomplicerad i hoppningen, vill inte riva. Blixtsnabb i benen.
Pris 250 000 kr
D-PONNY
ELIT PONNY. Hästar säljes
Typ: D -  Inriktning: Hoppning -  Kön: Valack -  Födelseår: 1993
Namn: Westside Padraig
Pigg och frammåt ponny som har gjort allt. Flertalet EM, NM och många medaljer på SM. Med nuvarande ryttare placeringar i MSV A. Vinst Ridsport ponny cup kval samt vinst Norrköping horseshow Msv B+5 o.s.v.
Hoppar alla typer av hinder= ej tittig. Film kan ses (130) på youtube.com sök på ponnyns namn. Pris är inkl moms. Viss utrustning medföljer.
Pris 250 000 kr
STOR HÄST
Cardento val f-03. Hästar säljes
Cardento val f-03. Hästar säljes
Typ: Stora hästar -  Inriktning: Hoppning -  Kön: Valack -  Födelseår: 2003
Namn: Waverveen
e.Cardento-Mr.Blue-Nimmerdor, En ngt svårriden framåt herre, som samlar pris på alla tävlingar. Ställer upp och hoppar alla typer utav hinder i alla lägen, försiktig och vill vara felfri. Kan bli riktigt pigg (men aldrig stark!) och kräver ryttare med känsla och som är van vid "studsiga" hästar. En hjälte som gör allt för sin ryttare!
Flertalet topp placeringar tom 130 cm, startat 135 med 4 fel, vann 120 förra helgen med ca 90 starter och var trea i nat 125 tävlingen innan med över 120 starter. Pris kan disk ngt Film; http://www.youtube.com/watch?v=VaFPqcs 20XQ fler filmer finns på youtube!
Pris 190 000 kr

Dag 19 - Min favoritfödelsedag

Den var nog när jag fyllde femton och fick min moped. Det var en toppen födelsedag och den ''sista'' jag firade när jag bodde hemma. 

När jag fyllde 16 & 18 var jag hemma på min födelse dag men det jag menar var att det var den sista jag behövde åka 35 mil hem för att fira. :)

Dag 18 - Mina syskon

Tobias - 20 år, fyller 21.
Isak - 16 år, fyller 17.
Louise - 12 år, fyller 13.
Ceasar - 10 år, fyller 11.
Mårten - 8 år, fyller 9.

Jag vet inte vad jag ska skriva om dem mer hur gamla de är. Dem har olika egenskaper allihopa. Alla är bra på sitt viss och de kan vara lika jobbiga som alla andra syskon i världen.

Dag 17 - Min dag

-

.

Dag 16 - I min handväska

I min handväska finns alltid mitt kortetui, Xperia X8, penna, kalender, dosa så jag kan logga in på banken, hörlurar, nycklar, busskort och hår nålar. Sen finns det säkert något mer som jag inte kommer på nu.

Dag 15 - Något du och någon av hästarna du haft som du är stolt över som ni har gjort

Det är väl banden mellan mig själv och hästarna som jag är stolt över.

Kort svar men det finns inte så mycket mer svar på denna frågan än just det svaret.

Dag 14 - Det här hade jag på mig idag

-

Dag 13 - En sak jag vill göra innan jag dör

Hoppa bungy jump, lätt. Det är alltid något jag velat göra ända sen jag var liten och såg det för dörsta gången på Skara Sommarland. :D

Dag 12 - Min förebild

Min förebild, hoppas man får välja fler för jag har inte bara en förebild. De förebilder jag har är min kära mamma & pappa - de är bäst helt enkelt. Men även nära vänner är otroliga förebilder. Sen finns det ju lite löst folk och sen alla dessa sport människor som finns. 

Jag kan nog inte välja ut en förebild för det finns så många och det står för så många saker. Men mamma och pappa är väl de jag kan namnge och alla fina vänner är som sagt också fina förebilder då de alltid finns där.

Dag 11 - Dessa människor dras jag till

Denna frågan låter ju hel pervers men jag antar att de menar kompisar och så. Så de människor jag dras till är såna som är som jag själv. Lite galna, knäppa, små korkade. Helt enkelt såna människor som inte riktigt har alla hästar hemma. Så vågar bjuda på sig själva. Men ändå kan vara såpass seriösa så man kan prata med allt om dem.

Typ sådana människor dras jag till.

Dag 10 - Mina drömmar

Min drömmar är väl att vinna på lotto - fler miljoner. haha

Men seriöst är väl och lära mig rida så pass bra att jag kan leva på det. Att ha mitt egna stall men fina hästar.

Dag 9 - Mitt bästa häst minne

Jag har ett par bra hästminnen som är bäst och jag kan väl dra dem rakt uppifrån och ner, de är inte placerade efter vilket som är bäst utan de är lika bra allihop.

- När vi hämtade våran Shetlandsponny
- När jag var liten och red Zsadinn första gången, häftigt. Han var ju hingst. ;)
- Alla hopptävlingar/CR:er med Sweet Demand
- Tiden på Jutagården när Ylva hade stallet

Det var de absolut bästa det finns så många fina och bra minnen med hästarna men dessa är nog det absolut bästa.

Dag 8 - Det här åt jag idag

Frukost :
Lunch : 
Middag :
Kvällsmat :

Dag 7 - Min älsklingsmat

Allt som mamma lagar hon är hel grym i köket. Sen när hon lagar köttfärssås, pasta&ostsås, stora makaroner/lasange så säger man ju inte nej för det är ju helt awesome mat. :D

Dag 7 - Min älsklingsmat

Allt som mamma lagar hon är hel grym i köket. Sen när hon lagar köttfärssås, pasta&ostsås, stora makaroner/lasange så säger man ju inte nej för det är ju helt awesome mat. :D

Tävling hos carlssonpataket.blogg.se

Cheval Ridsport's Hemsida

http://carlssonpataket.blogg.se/2011/january/bloggtavling.html

Flyingerakan.mobilbilder :)

Bosse Lektion, Prov & Birat

Ja, som det står i rubriken. Bosse lektion, prov och Birat. Det är vad jag har gjort i dag eller ja i stora drag.

Började dagen med lektion för Bosse, ett ord sjukt jobbigt. Lär lätt ha träningsverk imorgon. Sen efter det stalltjänst, lunch, mentorstid och avelsprov. Och provet gick ändå hyfsat bra. 

Sen hem äta lite, datorn och sedan vidare mot stallet och ta hand om Birat. Birat är hästen jag har hand om här nere i Flyinge. Det är min en husmors häst. Men det kan jag skriva mer om i ett annat inlägg, vid något annat tillfälle.

Eftersom jag inte mår sådär as kalas för tillfället så mockade jag bara och gjorde höpåsar + kraftfoder.

Nu har jag fått i mig lite och äta och ska typ gå lägg mig och klockan är bara 19:41. Aja ni får ha det. :D

Dag 6 - Det här gör jag direkt jag kommer till stallet.

Det beror på var jag är. 

Är jag hemma så är det att morgon fodra det första jag gör och allt annat som hör där till. Kolla så de mår bra, att ingen är sju och så vidare. 

Är jag nere i Flyinge så kommer jag ju ofta ditt på eftermiddagen när jag kommer hem ifrån skolan så det första jag gör då är att kolla på whiteboardtavlan som sitter innanför dörren om det hänt nånting viktigt sen så mockar jag och tar hand om hästen. Sen beror det ju på om jag har någon fodring eller ut/insläpp också.

Tillbaka ifrån skolan och stallet.

Här kommer ännu ett meningslöst inlägg. 

Idag var det som sagt första skoldagen på nästan en hel månad och jag kan väl inte annat än säga att det var sofy. Jag började 08:00 med samhäll, sen Projekt Arbete. PA lektionen är egentligen slut 10:05 men jag hade inte så mycket och göra vid en 09:30 sluta jag. Soft? JA!

Sen efter det åkte jag till Lund, handla lite på Netto i Annehem. Sen vidare ut till Sandby och handla lite till fast på ICA. När jag väl kom hem vis halv ett så fixade jag lite, packade upp resten av kläderna och lite så.

Nu har jag precis kommit hem ifrån stallet var där en snabbis och mockade och gjorde höpåsar. Ska ditt senare i dag/kväll igen för att fixa kraftfoder och lite annat.

Resten av dagen nu ska spännderas med Hästen Biologi, för vi har ett stort avelsprov imorgon. Så vi ses. 

Dag 5 - Det här saknar jag

Det finns två saker (eller saker och saker, levande ting) som jag saknar och det är Trassel och Blue Adamas (Lillen). Lillen gick bort när jag var nio och Trassel gick bort 2009. Det var/är hemskt och jag saknar dem varje dag.

Yeah you bleed just to know you're alive.

Tjolahop!

Nu är jag påväg till skolan – Vipan! Första skoldagen efter nästan en hel månad hemma, det känns vill jag lova. Idag har vi följande lektioner. Samhäll, Religon & Projekt Arbete. Varav det sistnämnda är ganska chill lektion. Vi ska göra vårat andra Utkast och jag kan ju villigt erkänna att mitt Projekt Arbete stått still det senaste = inte bra men jag ska ändå försöka knåpa ihop ett utkast eller fortsätta på förra utkastet rättare sagt och skriva om det lilla jag har gjort.

Sen efter den otroligt långa dagen (vi slutar 11:20) så ska jag handla lite mat. Ovanligt? Väl hemma ska jag förmodligen äta, försöka plugga och sedan bege mig till stallet.

Förhoppningsvis får ni väl fler inlägg under dagen. När jag kommer hem och så.

Jag ska verkligen försöka hålla igång med bloggandet nu och inte ligga på latsidan om man säger så. Det är faktiskt ganska så trevligt och sitta här och skriva och nästan helt random människor läser medans de man känner sitter och skrattar åt det istället. :D

Aja, ni får ha det så länge. Bye


P.S Grattis till min Pappa som fyller år idag. :D

Finally!

Tack vare Erika så fungerar mitt kommentarsfält igen. Tack så sjukligt mycket. :D

Put your hands into the fire

Nu är jag tillbaka i mitt rum i Skåneland och det är med blandade känslor. Visst det är skönt och vara tillbaka med som sagt jag trivs bättre hemma.

Nu har jag bara en termin kvar och en termin kvar av hela tre år. Helt sjukt vad fort det har gått. Det kändes som om det var igår som jag packade in mamma, pappa, min packning och mig själv med en bruten handled och åkte ner till Skåne, det känns verkligen som om det var igår.

Aja, det är sista terminen och jag ska verkligen ge allt. Ska få bort mina IG:n ifrån betygen. Det är egentligen inte så mycket som ska göras för att jag ska få G men jag är ju förbannat lat men nu ska jag verkligen ta tag i det.17:42

Nu sitter jag förhoppningsvis på tåget till Lund, om inget inträffat. Till exempel att tåget till Göteborg är försenat.

Bildkälla

Skåneland idag!

Klockan 15:36 går tåget ifrån den lilla hålan kallad Stenstorp ner till ett glittrande glatt Gööteborg! haha. Väl i Göteborg är 40 minuters väntan på tåget till Lund. jippi Till Flyinge kommer jag inte förens efter 22. älska skånetrafiken.

Det ska faktiskt bli lite kul och komma tillbaka till Skåne men samtidigt otroligt tråkigt och åka hemifrån men så är det. Bara ett halv år kvar nu. Den första juni tar jag studenten efter drygt tre år i Skåne. Tre år som jag först trodde skulle spenderas i Halmstad men icke. Jag valde host fint folk framför tylösandsbor och Per Gessle. Och det valet är faktiskt inget jag ångrar.

Nog tjatat nu ska jag gå ut till mina kära fyrbenta vänner, som även kallas hästar och mocka och fiixa där ute innan jag åker.

Vad gäller bloggen så kommer det förhoppningsvis bli bättre uppdatering nu när jag är tillbaka i skolan och vad gäller att det inte går och kommentera så har jag lite folk som ska ta sig tid och titta efter i kodmallarna vart någonstans jag har gjort fel. ÄVen en ny design ska jag försöka knåpa ihop när jag har tid, för denna jag har nu är lite mörk och höstig. Det är snart vår, så lite ljusare i alla fall.

Det var allt ifrån mig, ni får ha det så länge och det kanske dyker upp ett inlägg i kväll när jag väl är framme i Flyinge.


Dag 4 - Hur började mitt häst intresse

Mamma. När jag föddes hade vi tre hästar Mammas ponny Exbury Pavia - Imp Irland och Mamma två stora små hästar Trassel - Arab Och Blue Adamas - Arab. Så häst intresset har alltid funnits där och kommer alltid och finnas där med. :)

Dag 3 - Min största rädsla

Spindlar eller jag är inte rädd för dem egentligen. De är mera väldigt äckliga.

Så min största rädsla är nog att det ska hända familjen, hästarna eller andra som står mig nära, att de ska råka ut för nånting.

Dag 2 – Mina Hästar & Djur

ag har som sagt fyra hästar, två hundra och två stallkatter.

Zsadinn - Arabiskt Fullblod - Hingst - Född 1990 - Brun
Världens bästa häst. Han har inte gjort så mycket i sitt långa liv och kan inte särskilt mycket men i mina ögon är han den bästa som finns och han försöker alltid att göra rätt.

Céleste - Shetlandsponny - Sto - Född 1992 - Stickelhårig Fux
Liten söt, envis ponny som gör lite som hon vill. Till exempel vill hon gå ut ur hagen då gör hon det. Vi har haft henne sen hon var 6 år. 
Kelvin - Svensk Ridponny/Shettis-Arab/Korsningsponny - Valack - Född 2003 - Fux
Han är efter Zsadinn undan Céleste. En otroligt fin ponny.

Rio de Oro Versac - Zacke
En Briard som vi haft sen den 20 April 2008.
Hebbe
En liten blanding mellan Chevalier King Charles (25%) och Lasapso (75%) som vi hämtade i maj juni nån gång.

Vi har även två feta stallkatter vid namn Mini & Pärlan.

Aktivitet på Flyinge under våren

Januari

29 : Ungdomens Dag

Februari
8 :  Pay'n Jump
15 : Pay'n Jump
Mars
1 - 6 : Bruksprovet
8 : Pay'n Jump
10: Ridlärarnas Dag
26 : Hingstvisning & Unghästclinic
27 : Körtävling
April
8 : 3-årstest
22 - 24 : Ishest
30 : Flyinge Future Cup - ponnytävlingar
Maj
1 : Flyinge Future Cup - ponnytävlingar
5 : Dressyrtävling - Unghäst
10 : Regional Hopptävling
12 : Dressyrtävling - Unghäst
17 : Regional Hopptävling

Dag 1 - Presentera dig

Jag hatar och skriva om mig själv det låter alltid som man är så själv god men jag ska göra en försök.

Mitt namn är då Karin, född den 22 oktober 1992 på Kärnsjukhuset i Skövde. Jag bor utanför Skövde i en liten by som heter Dala. Här bor jag med mamma, pappa och 5 syskon - 1 syster och 4 bröder samt 3 hästar, två hundar & 2 stallkatter.
År 2008 flyttade jag ner till Flyinge för att gå Hippologigymnasiet, ett specialutformat program med Naturvetenskap och häst. Jag går nu tredje och sista året och tar studenten den 1 Juni i år (2011).
Jag bor på Flyinge i huset i den röda fyrkanten på bilden här under, där bor jag med fyra andra tjejer i klassen. De flesta elever som kommer långt ifrån bor på elevhemmet/en i den blå ringen
Här finns hela kartan över Flyinge

I framtiden vill jag hålla på med något inom häst, vad vet jag inte än det får tiden utvisa. Som det ser ut just nu så vill jag göra lumpen - haha - i alla fall mönstra. Sen vill jag jobba 1 - 2 år beroende på hur det går på mönstringen och då jobba med häst för att sedan söka vidare till Hippologprogrammet. Men det är bara så det ser ut just nu allt kan ändras.

Som person är jag ganska envis, tålmodig och glad förutom när jag druckit eller ätit något som innehåller mjölk för då blir jag ganska så bitter ingen bra egenskap.

Det var väl typ det jag vet inte vad jag ska göra mer, är det nått får ni väl fråga.

Wannabe alla andra ;D

Eftersom min blogg inte uppdateras så himla mycket tänkte jag göra som många andra och göra dessa listor som alla andra gör. De är två stycken som cirkulerar så jag blandar lite ifrån båda och gör mig en egen :D

Dag 1 - Presentera dig
Dag 2 – Min Hästar & Djur
Dag 3 - Min största rädsla
Dag 4 - Hur började mitt häst intresse
Dag 5 - Det här saknar jag
Dag 6 - Det här gör jag direkt jag kommer till stallet.
Dag 7 - Min älsklingsmat
Dag 8 - Det här åt jag idag
Dag 9 - Mitt bästa häst minne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - Dessa människor dras jag till
Dag 12 - Min förebild
Dag 13 - En sak jag vill göra innan jag dör
Dag 14 - Varför får hästar dig att må bra
Dag 15 - Något du och någon av hästarna du haft som du är stolt över som ni har gjort
Dag 16 - I min handväska
Dag 17 - Min dag
Dag 18 - Mina syskon
Dag 19 - Min favoritfödelsedag
Dag 20 - Välj en häst B-C-D Stor Häst på en försäljningssida som du skulle köpa om du leta häst

 

Dagens

Repremont - Equipe
Bildkälla

True Friendship are invaluable and very rare..

Kemi är väl inte mitt starkaste ämne längre. VG hade jag när jag gick ut nian, nu har jag eller sen i ettan när vi läste kemi har jag IG. Eftersom jag har bestämt mig för att ha godkänt i alla ämnen innan jag går ut gymnasiet så läser jag Kemi nu. :D

Tävling hos ronda.blogg.se

http://ronda.blogg.se/2010/december/an-ar-inte-julen-slut.html#comment

2010: Juli - December

Det hände inte så mycket under Juli. Jag red Zsadinn och roa mig med att bråka med Kelvin. Badade och klev i kalkslam. Helt enkelt ett awesome sommarlov.
Sommarlovet rullade på på samma sätt som i Juli och snart började skolan igen. Då sista året på gymnasiet och Flyinge. Sofia och jag bakade kladdkaka över hela köket. Jag köpte mig ett nytt träns - Glen Gordon Lotus. fotade busstidtabeller för att komma ihåg busstiderna. En bra start på terminen
Skolan fortsatte bra. Vi är lektionsfria alla måndagar = skönt, för övrigt har vi ett helt awesome schema. Jag möblerade lite i rummet - satte upp lite tavlor. Hittade en jätte spindel i huset. Ridningen kom i gång ute på Flyinge, För Bosse, Hanna & Ankan. Dock har vi denna terminen inte ridit så värst mycket för Bosse (1 gång) utan vi har haft Olof i stället. För Ankan har vi dock ridit lite fler gånger.
Oktober. Ja, Oktober. Jag hade hand om Honey medan Johanna var i Aya Napa. Jag fyllde 18, fick en ny mobil. Och den första snön kom.
November fortsatte som oktober. Det var höstlov. Och snöns kom till Skåne. Det var GP-Hoppning under höstlovet. Det var nått prov här och nått där. Nationella proven i svenska. Ridningen som vi hade gick kanon.
Som bilden säger. Bildlöst, ifrån december har jag inga bilder. Helt sjukt konstigt. Men ja, det var som under oktober och november. Den 17:onde åkte jag hem för att ha jullov. Jag hade en kanon julafton och ett bra avslut på året.
______________________________________________________________________________________________
Detta var mitt 2010. Och under 2011  ska jag försöka blogga ännu bättre och med flera roliga inlägg.

2010: Januari - Juni

Jag försökte börja blogga ordentligt, det gick bar det första veckorna. Jag fotade en hel del i början av Januari. Det var otroligt mycket snö. Och på internatet var allt som vanligt, folk tänkte med huvudet(bild nummer 3 i januari collaget). I skolan började vi med inkörning av unghästar. Min söta (läs familjens) söta shetlandsponny var sjuk, någon form av fång (förmodligen hormonell).
Vi fortsatte med inkörning fram till vecka 8, då det var sportlov. Det var fortfarande lika mycket snö hemma, om inte mer. Jag fotade även en hel del på det här lovet, dock utan framgång. Jag försökte börja redigera lite mer och lära mig photoshop mer. Shetlandsponnyn var fortfarande sjuk,
Vi började med att köra par i körningen. Snön smälte bort. Zsadinn blev sjuk i slutet av Februari början av Mars. Jag var hemma på påsklov, körde hjullastar för första gången, med endast pappa i headset som beskrev hur jag skulle göra. Jag passa Honey åt Johanna. Jag satte i gång Kelvin i början av Mars också. Jag var ganska aktiv på bloggen och redigerade en hel del. 
Min kära häst var så gott som fit for fight igen. Han var glad, visade ingen hälta och hade inte ont nånstans. Jag fortsate jobba Kelvin på töm, lina och löst. Vädret var awesome och de flesta av lektionerna var förlagda ute. En kväll i slutet av April pimpade vi Victor's brädda. Vi gjorde även prov hästskötarexamen - godkänd - både praktiskt och teoretiskt. Jag gjorde och fixade en hel del bloggdesigner mendan min egna blogg bestod till större del av bloggtävlingar. Fotade en hel del Cissanträningar(Sofia, Louise & Johanna).
Jag fortsatte och fota en del hoppträningar. Red Honey nån gång ibland. Vi satte ihop ett lag och ett dressyrprogram utan hästar till maskerad dressyren efter att Bosse bett oss vara med. Första Maj satt jag på min fina häst igen efter hans lilla sjukvistelse happy moment.  20 Maj årets sorgligaste dag, en av världens bästa hästar gick bort för ett år sen.  Den 21 Maj åkte jag hem, för att göra tre veckors praktik på Stall Österlund hos Magnus Österlund, då med blanda annat hästar som Balougraph, Carême och Baltimore. 
Jag redigerade en hel del och bloggen uppdaterades fler gånger om dagen både med praktik inlägg och en hel del meningslösa inlägg.
Praktik. Praktik. Tre veckor gick rätt så fort och vips så hade jag gått ut tvåan och mitt sista sommarlov väntade. Det blev en hel del bad, saknad av Skåne och header byte. Var väl sådär aktiv på min blogg och försökte väl mest underhålla designen.
________________________________________________________________________________________________
Så det var första halv året av 2010, resten kommer imorgon eller någon annan dag. MEn ska försöka med imorgon.