hej

Hej alla typ.

Dagens lektioner har vart förlagda på Flyinge som alla andra torsdagar. Vi hade lektion för Ankan idag och mer om banor och så kommer sedan för jag ska till stallet nu. Sen andra lektionen gick jag bara de sista 20 minuterna på men som sagt mer om det sen. :)

hihi haha hoho hehe

Nemen, jag har inget liv!

Min blogg lever på tävlingar det är ganska så patetiskt egentligen. JAg tycker inte om min blogg för det går inte kommentera på den men jag jobbar på att lösa det eller inte jag ut en annan person som driver bloggen http://lovicious.blogg.se/ gör det.

Tävling hos Frejalindskog.webblogg.se

http://frejalindskog.webblogg.se/2010/november/bloggtavling-basta-bilden.html

Tävling hos Catago.blogg.se

http://catago.blogg.se/2010/october/lasartavling-i-samarbete-med-libresse-aret.html#comment

Tävling hos Showjumper.blogg.se

http://showjumper.blogg.se/2010/october/vinn-en-supersnygg-ridjacka-fran-tattini.html#comment

tidsinställt.

Nov. 3, 2010

Don´t dream your life, live your dreams

photoshop..

... är en fin uppfinning. bara så att ni vet. :D

jag tror jag ska skapa en kategori som heter meningslösa inlägg. >:D

Hanna lektion/träning kalla det va du vill

Jomen bara för att min blogg inte ska vara helt död tills på torsdag så tänkte jag uppdatera er med de övningar som vi gjorde på fredagslektionen för Hanna. Jag red för övrigt Johannas häst Honey, med Johanna red Blues. Tack för det Johanna.

Anledning till att jag lägger upp detta nu och inte i fredags är för att dels han jag inte/orkade inte göra det i fredags för jag åkte hem till kära Skövde/Falköping/Stenstorp (Hem helt enkelt) och då var jag hemma vid 23 så jag var ganska trött då jag hållit igång sen klockan typ 08. Den andra anledning är att bloggen inte ska vara helt död under början av lovet, då jag på torsdag kväll återvänder till Flyinge för att medverka som funkis under GP-tävlingarna på Flyinge.

Aja slutbabblat här kommer övningarna.

Vi började värma upp hästarna lite självständigt, för att sedan värma upp med lite bågar på ena långsidan. Vi fortsatte med 4 serpentinbågar över hela ridhuset med 4-6 skritt steg på medellinjen. 

Sen började vi nerifrån (till vänster på bilden med andra ord) och travade över bommarna.

Sedan fortsatte vi med samma övning fast vi i mellan de två bomserierna la till en åttvolt, mitt i mellan de två sockerbitarna så skulle hästarna vara raka. När vi kom ut på kortsidan efter den andra bomserien (kortsidan på högersida på bilden) skulle vi fatta galopp och galopper långsidan ner, varannan gång skulle vi ta till höger och varannan gång till vänster. 
På denna övningen skulle vi komma in i trav över den första bomserien och lägga volten antingen till höger eller till vänster. På mitten av volten skulle vi fatta galopp och komma över bom - cavaletti - bom och sedan ta till höger varannan gång och till vänster varannan gång galoppera en bit ned på långsidan och skritta redten av långsidan. 
Sista övningen skulle vi komma uppifrån (höger på dataskärmen) i galopp vända upp på medelinjen och galoppera över de två cavalettina. Och om hästarna drog iväg efter den första cavalettin så skulle vi lägga en voltmellan sockerbitarna (däe vi gjorde åttvålten innan.) För att sedan lägga på detta:
Nästan samma som ovan börjar uppifrån kommer i galopp över de två cavalettina för att sedan svänga höger och komma över den första bommen sedan byta galopp mellan sockerbitarna och komma över den andra bommen. Byta galopp igen och komma ut på kortsidan och komma över den tredje bommen byta galopp mellan sockerbitarna och komma över den fjärde och sista bommen. Finish!
Fatta ni ? Några eventuella frågor så får ni maila (FezK-@hotmail.com) För det funkar inte och kommentera min blogg.

Idén på bilderna samt de raka bommarna kommer ifrån Lovisa Munter - Lovicious.blogg.se - Jo med tillåtelse. =)

Tävling hos Lovicious.blogg.se

http://lovicious.blogg.se/2010/november/novembertavlingen.html#comment

http://lovicious.blogg.se/2010/november/novembertavlingen.html#comment