- Tåg och SJ, in my <3

eller inte. Mitt tåg var två timmar försenat, så jag missa min buss nere i Göteborg, men dem satte in en extra buss och vi var 16 personer på den bussen, två till Helsingborg, två till Landskrona jag till Lund och resten till Malmö. :D

Och nu sitter jag på mitt rum och har packat upp nästan allt, det ska ändå packas på fredag igen så inte värt och packa upp allt.- Skåne imorgon..

Klockan 12:50 går tåget ifrån Falköping och sedan är jag Lund vid 19 någon gång. Ska bli kul och komma tillbaka men jag vill ändå vara hemma lite till, så sjukt skönt.
Annars är det väl inte så mycket. Det är plusgrader ute, och det typ töar. Hästen håller på och bli frisk. Och allt är bara allmänt bra. :D

- Tävling hos tavlingsryttaren.sehttp://tavlingsryttaren.se/2010/february/tavling.html

- Kelvin

Världens sötaste Kelvin.

Kamera: Samsung L830

- Rubrik

jag vill göra om min blogg men jag kan inte. för jag vet inte hur man gör. ehe -.-'

- Sportlov :D

Det är sportlov och det har det varit sedan i Fredags. Just är jag hemma och åker inte tillbaka till Flyinge förens tidigast på Söndag.

Imorgon ska jag se om jag kan ta lite kort på hästen annars ska jag väl inte göra så himla mycket. :)

Världens finaste. <3

- Header

Jao just det ja, jag tyckte den andra header blev lite tråki så jag gjorde om den lite som nu märker. :)

- skolan

Sitter inne på vipan och väntar på svenska som ska börja, den börjar om två timmar så jag tänkte spendera de två timmarna med att göra klart svenskan som vi har till idag. Sedan vid 13:22 går mitt tåg. Det ska bli sjukt skönt och komma hem och vara hemma i en hel vecka och inte bara två -  tre dagar.

För övrigt så gick körningen i onsdags bra. Körde Buritto (Falleur - Utrillo) igen, och det fick faktiskt över förväntan bra. Jag körde på tre koner och enligt Rebecca så missa jag ett kon par men jag körde igenom dem om man frågar mig.


sedan var et även sista gången med unghästarna i Onsdags med, tycker det är tråkigt faktiskt. Men i alla fall tillbaka till lektion. Vi hade i vagn på Quintus, det var andra gången som han hade den på sig och han skötte sig faktiskt väldigt bra. Men han accepterar det men han tycker inte om det.

Nu ska jag fortsätta med min svenska.

- ett inlägg

Jag är ganska dålig på att uppdatera och när jag väl uppdaterar så är det bara om de dagar vi är på Flyinge, men det gör inte så mycket tycker jag.

Morgondagen börjar i alla fall med morgonstalltjänst så tänkte jag skulle ta min fina biologi bok och gå och lägga mig.

- 06.06 imorgon bitti

Istället för att åka nu på eftermiddagen/kvällen så åker jag till Skåne imorgon bitti istället. Skönt att vara hemma hela söndagen också, så är jag nere i Skåne; måndag, tisdag, onsdag, torsdag fredag och åker hem på fredagen igen, ska bli sjukt skönt och vara hemma en hel vecka.

- Bloggtävlingar

Bloggtävling hos: Lamiamichelle, HÄR!

Tävling Hos: Ronda, HÄR!

Tävling Hos: Warnmark, HÄR!

Tävling Hos: Linastraningsdagbok, HÄR!

- Fredag imorgon

Jag är väl inte så jätte bra på att uppdatera min blogg.

Igår löshoppade vi unghästarna, det gick bra. Jag körde Buritto (Falleur - Utrillo) igen. Fast denna gången själv då Rebecca fick köra Edamer (e - ue ?) då Lovisa blev trampad/sparkad på foten så hon kunde inte gå ordentligt. Men det gick bra ändå. Sen kollade vi även på landslagsträningarna som hölls av Hans Horn. Både på Tisdag och Onsdag. :)

Idag så har dagen spenderats på Vipan som alla andra torsdagar med Svenska, Fysik, Engelska och Historia. Sedan hem laga mat, plugga lite, köksmöte och sedan äta hallonpaj som Johanna och Dina gjort. och nu sitter jag här.

Imorgon åker jag hem. Ska bli sjukt skönt.

- Tävling hos astridstraning.blogg.se

http://astridstraning.blogg.se/2010/february/bloggtavling-2.html

Eighty Eight Keys xx 825 - 1985 - 2010

Eighty Eight Keys xx 825 avliden (8/2-10)

Den av Flyinge ägda avelshingsten Eighty Eight Keys xx 825, har avlidit 25 år gammal hos sin fodervärd på Lönnelids Hingststation i Lammhult.

"Han var pigg och glad på förmiddagen, men när jag kom ut i stallet på eftermiddagen låg han avliden i sin box", säger Solveig Sandberg.

Eighty Eight Keys xx var den enda A-premierade fullblodshingsten för ridsportavel i Sverige. Han har framförallt gjort sig känd som producent av högklassiga fälttävlanshästar. Vid OS 2008 deltog Keymaster xx i det svenska fälttävlanslaget, och Colombo (u.e.Concarneau) tävlade för Canada. Fler avkommor har varit framgångsrika i Svår klass i dressyr. På galoppbanan har Silent Keys xx vunnit svenskt Grand National.

Hingsten inköptes till Flyinge på hösten 1999 och har verkat i avel i Flyinges regi sedan 2000. Dessförinnan verkade han i Flyinges program 1994 -1996, men ägdes då av Swedish Bloodstock Syndicate

Eighty Eight Keys reds inte längre, utan spenderade sina dagar i hagen och med att betäcka naturligt. 
- Så länge han trivdes och mådde bra tänkte vi låta honom fortsätta med det, berättar Heimdahl. 

Under 2009 betäckte Eighty Eight Keys 14 ston. Mest framgångsrika är hans avkommor i fälttävlan, där OS-hästen Keymaster xx toppar. Han har även avkommor i svår dressyr
[Info & Bild från Flyinge.se och tidningenridsport.se]

- 5/2 - 2010

Dagen har spenderats inne på Vipan. Haft biologi, där vi tittade på film. Efter det var det lunch. Sedan Svenska där vi håller på med en bokcirkel. Jag läser boken Kejsaren av Portugallien av Selma Lagerlöf. borring. Efter svenska var det idrott och där spelade vi handboll och fotboll. Faktiskt ricktigt kul. Sedan hem äta en macka och sedan ta bussen in till sandby för och handla och nu har jag precis kommit ifrån sandby.

Nu ska jag iväg och ta hand om Aline's häst Mimosa (Etrusco - Robin Z) ''Mimmi'' för Aline har åkt hem och kommer tillbaka på söndag, så ska ta hand om hennes häst fredag lördag.

- Inkörning Av Unghästar - Ouintus

QUINTUS

*2008  -  Hingst
Quintender  - Statisfaction I

Unghingsten som vi (Jag, Sofia, Alexandra & Annika) kör in i kursen Arbete Med Häst.


Bilden tagen av Johanna Andersson
[johannaand.blogg.se]

- nattbloggning

glömde ju uppdatera igår efter körning. Det kom ju massa emellan och sen glömde jag helt enkelt av det. I vilket fal som helst så körde jag och Rebecca Burrito (Falleur - Utrillo) och ska köra honom nästa gång igen. I början gick det inte så himla bra, men mot slutet gick det bättre han var inte fullt lösgjord. Efteråt när vi analyserad dagens (går gårdagens) körning så ville vi köra en övning däe det är fyra koner på medelinjen och två ute vid vägen så vi kan ställa honom, sedan rakställa, ställa åt andra hållet och rak ställa en gång till. (bild)
Och ''idag'' (gårdagen) har jag vart inne på Vipan, haft Svenska, Fysik, Lunch, Engelska och sist Historia. och efter det gjorde jag inte mycket, åt, städa och vi hade möte. nu ska jag se om jag kan sova.
1. Blått: Kommer uppifrån A kör till höger, vänster på bilden alltså kör den röda volten.
2. för att sedan rakställa och svänga till vänster, höger på bilden. Den gröna volten för att sena rakställa och köra rakt fram, den oranga linjen.

De svarta prickarna är koner.

- Lunch

Nu har jag lunch börjar vid 13:00 igen och då har vi dagens sista lektion, körning. Nu på förmiddagen har jag haft morgonstalltjänst med Sofia, Ewie och Annika. Efter det så vad det inkörning av unghästarna. Idag så tömkörde vi dem och hade draglinor på dem, det gick bra efter ett par varv på täckta. Sen så tog jag Johanna's lunchstalltjänst för hon skulle ha ut veterinär till sin häst och efter det så gick vi upp och åt lunch. Det är så som dagen har sett ut hittills.
Vem jag och Rebeca kör vet jag inte vi får se.

- Design

Oj tre inlägg fyra med det här inom loppet av typ 20 minuter det är rekord för mig. Ne, med dessa tre senaste är bara ren allmän info.
Jag ska byta ut min design snart. Eller byta ut och byta ut, försöka göra en ny.

Ny Läsare ?

Denna bloggen handlar om livet i skolan och på internatet i Flyinge.

Dessa kategorier finns och det är inne hållet som finns i dem.


Allmänt : Här kommer allt från vardag till annat som inte passar in i de andra kategorierna att hamna
Bloggdesign : Här kommer allt som rör själva designen av bloggen att hamna.
Bilder : Säger väl sig själv, rena bild inlägg. Oredigerat.
Flyinge : Allt som händer på Flyinge, mesta dels vad vi gör på lektionerna kommer att hamna här.
Fotogafering & Redigering : Bilder jag fotar och/eller redigerar hamnar här.
Frågor & Svar : Om ni har en fråga/svar till mig eller jag till er, så hamnar det här.
Gästbloggare : Om det är någon annan som uppdaterar hamnar det i denna kategorin.
Hästar Jag Minns : Här kommer tidigare hästar som passerat genom livet få ett eget inlägg.
Listor: Tråkighets kategorin. Här kommer listor och test hamna.
Mina Hästar : Där har jag lagt ut bilder och lite info om mina hästar.
Ny Läsare ? : Där ska det stå någon form av information om mig.
Praktik 2010 : Mina dagar på praktiken hos Magnus Österlund finns där.
Tävlingar : Där hamnar alla tävlingar jag deltar i.
Videoinlägg : Videoklipp helt enkelt

- Om Mig

Jag som ''driver'' denna bloggen heter Karin och går på Flyinge's Hippologigymnasium. Just i skrivande stund går jag andra året med inriktningen häshållning/HH. Jag är 17 år gammal men fyller 18 nu i höst (2010).

Jag bor egentligen utanför ett samhälle som heter Stenstorp somliger emellan Skövde och Falköping. Där jag bor med mamma, pappa och syskon men även två hundar och tre hästar. hästarna kan du läsa mer om här!

Är det något mer du vill veta om mig eller om det är något du saknar i bloggen eller helt enkelt något annat så är det bara att lämna en kommentar så svara jag så fort jag kan. :)

- Damn I'm Good!

Jag tycker att jag är jätte duktig på att uppdatera min blogg! (Y) Men det ska bli bättre. Sist jag blogga var i lördags så det är inte så längesen. Så jag ska uppdatera er med vad jag har gjort de senaste dagarna. I Söndags så red och mockade jag Lenito för Dina var i Norge, så jag hade Lenito hela helgen efter det så gjorde jag inte så mycket mer. I Måndags så var vi här ute på Flyinge, på morgonen hade vi pedagogiskt ledarskap. Där vi nu har börjat med ett grupparbete. Efter det så hade jag lunchstalltjänst. Sen Lunch och sedan ridning. Jag red Samuraj (Shiva Du Loup x - Robin Z) och vi red för Mette Henrikssen. Det gick båda bra och mindre bra. Vi red skänkelvikningar. ''Igår'' Tisdags så var jag inne på Vipan. Där hade jag Historia, Engelska, Lunch, Klassråd och Fysik. Kom hem vid fyra åt lite pluggade liiite och sedan gjorde jag inte så mycket mer. Prata lite i telefon kollade film och bara allmänt slappa för det är snöstorm utomhus..
-
Nu ska jag upp om några timmar. för jag ska ha morgonstalltjänst med Christina.

-
Och i fredags så fixa jag lite på Elin's blogg gjorde en ny header till henne bla. Så besök Elin!