Dec. 31, 2010 - Gott Nytt År

Jo det var ju detta med bloggen också. haha.

Jag vill bara önska alla bloggläsare gott nytt år och så. :) Hoppas ni får ett bra 2011. Jag tänkte göra någon form av år resumé. Men den kommer i morgon. :D

Tävling hos sallberglina.zoomin.se

1 Vecka kvar

Om en vecka, alltså fredagen den 17:onde December så sitter jag på tåget hem till lilla Stenstorp vid den här tiden om ingenting har inträffat. :)

Hoppning för Ankan

Jag hade Electra (Electro - Kaliber). Och idag gick det faktiskt bra. Första serien vi hoppade gick väl inte sådär jätte bra men resten av hoppningen gick kalas. :) Dagens lektion var en liten avcheckning för den andra gruppen då dem har av hovlektion.

Först började vi med att rida på en åttvolt och emellan de svarta prickarna som ska föreställa stöd, ställde och satt vi om. Sedan la vi på de röd vita galoppbommarna, fast i trav (Så blir det två trav steg emellan istället.) Sedan la vi på de blå-röd-vita travbommarna.
Vanlig fem och en halvan. Första gången vi kom igenom den var jag inte riktigt med men sen så gick kanon.
Vanligt enkelt hinder - oxer. Som vi hoppade nedifrån.

Och till sist satte vi ihop alla övningarna till en bana. Kom i galopp över de röd vita (svarta sträcket.) Fortsatte i galopp gjorde en avsaktning  till trav emellan de två stöden. Sen 5½:an fortsatte rakt fram svängde vänster och kom för oxern. Fortsatte i galopp över de röd-vita bommarna (nu det röda sträcket) saktade av till trav och kom över travbommarna. Finish!

Det gick faktiskt bra om man bortser ifrån första gången vi kom över 5½:an.

Dagens Planer

funktion

När detta inlägget publiceras är jag förhoppningsvis i skolan om jag inte försovit mig eller att detta det kommit ännu mera snö i Skåne så det blir kaos och alla bussar ställs in. Men jag tänkte börja använda denna fina funktionen tidsinställa inlägg. Så förhoppningsvis trillar det in lite roliga inlägg under dagarna. :) 

Second Chance

Hej, det var ett tag sen som jag bloggade. Inlägg har det kommit upp men då inlägg i form av tävlingsinlägg. Det är ganska tråkigt men jag glömmer bort bloggen ganska ofta.

Men ja. Det har hänt ganska mycket sen senast jag lovade att blogga. Jag kan ju börja där jag slutade sist. Lektionen för Ankan den 18/11 red jag Blues (Pascal - Trofé). Vi hoppade olika linjer och i slutet så band vi ihop alla linjer till en liten bana och själva banan gick väl inte så bra, jag utövade mina egna konster som Ankan valde att kalla det. haha. Med andra ord så trilla jag av. Men jag satt upp igen och väntade på att den som red skulle avsluta banan och sen var det min tur igen och denna gången gick det kanon. Följsamheten med händerna är väl fortfarande inte den bästa men vi jobbar på det. 

Sen dagen efter så hade vi en DD-Dag
Veckan 47 flöt på ganska bra med läxor och så. På torsdagen var Bosse iväg så vi red ännu en lektion för Olof vilket inte gör mig något då han är otroligt duktig. Här red jag Magica de Hex (Garibaldi - Irco Mena) och det gick verkligen jätte bra, när jag väl fick et lagom stöd i handen. Men summa summarum över hela lektionen so gick det kanon.

På fredagen red jag Electra (Electro - Kaliber) för Hanna är "hoppade" vi hinder a - hinder b - volt med bommar - hinder b - hinder c. Hinder b hoppade vi på volt. Otroligt nyttigt och det gick väl sådär sista rundan var bäst enligt mig.

Sen nu denna veckan som precis vart, vecka 48. Har jag haft prov i Samhällskunskap - Brott och straff. Det gick bra. Sen på torsdagen red jag High Speed (Electro - Acapulco Gold) 15 min ungefär, i Stora Ridhuset. För nu i helgen har det varit Flyingedagarna och Öppet Hus. Så jag och Jessica Å i min klass skulle rida High Speed, Jag red henne på lördagen. Eftersom våra hästar inte är vana att gå i stora ridhuset så red vi där inne. 

Sen efter det hade jag betygsamtal med Bosse och Ankan. Det gick skapligt.
På Fredagen red jag High Speed igen och kände igenom henne inför i helgen samt hoppade lite på övning som skulle visas under Flyinge dagarna. As kalas bra.

Senare på fredagen hjälpte jag till på genrepet inför F-Dagarn.

På lördagen gjorde jag inte så mycket tittade på öppet hus, hjälpte till som funktionär under F.Dagarn (Showen)

På söndagen hade jag ett utsläpp. Sen vid halv elva gick jag ner till stallet för at börja göra i ordning High Speed inför Öppet hus d.v.s. Knoppa, rykta och linda. 

Uppvisning gick bra, jag var galet nervös kan jag ju berätta. 

Sen var jag återigen funktionär på showen. Det är faktiskt ganska kul och hjälpa till. Utöver allt detta så har jag även tagit hand om Birat som är min en husmors häst. Det gör jag tis-ons-tors och det helger jag är kvar. 

Nu känner jag att det börjar bli en salig ordblaja så jag tro jag avslutar är. 

Bilder fotade av Tina Frennesson alias min svensk lärare

Tävling hos Showjumper.blogg.se

http://showjumper.blogg.se/2010/december/tavling.html

Tävling hos Lovicious.blogg.se

http://lovicious.blogg.se/2010/december/jultavling.html